Usta gazeteci-yazar İzzet Sarı, "Yeni Parti ve CHP…" başlıklı makalesini okuyucularına sundu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) atılan veya ayrılan Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel yanlıları Yeni Parti’yi(YP) kurarak siyasi çalışmalarına başladılar.
Öncelikli olarak hayırlı uğurlu olsun diyelim.
Peki Ankara’da, İstanbul’da ve bizim mahallede neler oluyor onu analiz etmeye çalışalım bu makalede.
Yüksek mahkemenin verdiği mutlak butlan (eski yönetim iş başına) kararından sonra Özgür Özel cephesinde büyük bir panik yaşanmaya başlandı!
Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi, partide siyasi darbe yapmak isteyen(kendi if adesi) Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel kadrolarını temizleyemeye başladı. (Tıpkı 15 Temmuz sonrasındaki devletin tüm kurumlarında olduğu gibi…)

Hasan Baltacı , mutlak butlan kararı öncesindeki Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’nin parti meclis üyesi olduğu için şimdilik izlemeye başladı! (Aslında tarafı belli ama bir müddet izleyecek.)

İlke Karabacak yönetimindeki Kastamonu İl yönetimi de tüm kurulları ile fesih edildi ve geçtiğimiz cumartesi günü güvenlik güçlerinin gözetiminde CHP il binasını tahrip ederek boşalttılar. Karşı caddede yeni bir adrese taşındılar. Burada Yeni Parti’nin il ve ilçe yapılanmaları yeniden oluşturulacak.

Özgür Özel ve kadrosu yeni parti kurmadan önce Anadolu Partisi ve Demokratik Sol Parti(DSP) gibi pek çok siyasi parti ile görüşmeler yapıldı.
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın basına ve sosyal medyaya yansıyan açıklamalarına göre “Fetö ile aranıza mesafe koyun ve bunu açıklayın ondan sonra görüşelim” oldu.
Görüştükleri tüm siyasi partilerden hemen hemen aynı cevabı alan Özgür Özel, görüşmelerin neticesini avukatları vasıtasıyla Silivri Cezaevinde yolsuzluktan tutuklu bulanan Ekrem İmamoğlu’na rapor etti. İmamoğlu, yine avukatlar vasıtasıyla yeni bir yapılanmaya gitsinler kendi adının ve soy adının baş harflerini taşıyan (Ek-İm) partisini de bıraksınlar yepyeni bir siyasi oluşum ile yollarına devam etsinler mesajını gönderdi. Bu talimat sonrası yeni parti kurma çalışmaları başladı ve geçtiğimiz hafta TBMM’ne tüm evraklar teslim edildi.
Yeni partinin siyasi kadrolaşması, 81 vilayette ve tüm ilçelerde teşkilatlanmak öyle kolay bir şey değil. Bu siyasi hareketin zaman içerisinde nasıl bir yol izleyeceğini hep birlikte göreceğiz.
Şimdi gelelim bizim mahalleye;
Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’nin tepe yönetimi Kastamonu İl başkanlığı için geçtiğimiz hafta içinde Ankara’ya pek çok isim çağrıldı, İl başkanlığı ve merkez ilçe başkanlığı için.
Bu çağrılan isimlerden bazıları Hasan Baltacı, Hikmet Erbilgin ve çevresinin baskısından olsa gerek bu teklifleri kabul etmediklerini öğrendim. Ha bu arada merkez ilçe başkanlığı tamam. Orada isim belli ve çalışmalara başladı. İl başkanlığı için üç isimle görüşme yapıldı. Birisi benim işlerim tıkırında görev yaptığım koop. Veya STK’dan da yüklü maaş alıyorum diyerek nazikçe hayır dediğini öğrendik!
Önümüzdeki hafta içinde il başkanının atanacağını en azından şimdilik biliyoruz.
Peki ,Yeni Parti’nin (YP) il başkanı kim olacak dediğinizi duyar gibi oldum.
CHP’den atılan ve Yeni Parti meclisinde de görev almayan Hikmet Erbilgin’in yeni partinin ya il başkanı olacak, yada Batı Karadeniz’deki illerin teşkilatlanması için koordinatör olarak görevlendirileceği bilgisi ulaştı bana.
Ben şahsen İlke Karabacak’ında bu yapılanma da , Hikmet Erbilgin’in pozisyonuna göre ya merkez ilçe başkanı yada il başkanı olarak görevlendirilmesini bekliyorum.
Peki gelelim asıl soruya, Hasan Baltacı ne olacak?
Cumartesi günü CHP binası boşaltıldı demiştik. Karşı sokakta yeni tutulan yer (Yeni Parti) nin karargahı olarak işliyor. Tüm bu yeni oluşumu Hikmet Erbilgin ile Hasan Baltacı koordine ediyor! Hasan Baltacı ise önceki dönem parti meclisinde olduğu i ve mahkeme tarafından eski görevine iade edildiği için bir süre kağıt üzerinde istifa etmeyecek ama bir müddet sonra istifa ederek yeni partide siyasi hayatına devam edecek…

CHP’nin ve Yeni Parti’nin Kastamonu ve ülkemiz adına tertemiz kadrolarla yeni yeni politikalar üretmesini bekliyoruz…
GÜNÜN SÖZÜ
“Dünyanın en huzurlu yerini arıyorsanız, ailenizin yanına gidin ve onlara sımsıkı sarılın…”