Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Kara Kuvvetleri Komutanlığı içindeki yapılanmasına yönelik soruşturmada yeni bir adım atıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen dosyada, “mahrem hizmetler” olarak adlandırılan yapılanmayla irtibatlı olduğu değerlendirilen şüpheliler hakkında gözaltı kararları verildi. NTV'nin aktardığına göre, eş zamanlı uygulamada 22 şüpheliden 15’inin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Soruşturmanın detaylarında dikkat çeken başlıklardan biri, şüphelilerin haberleşme yöntemi oldu. İddialara göre örgütün sözde “mahrem imamlarıyla” iletişim, Ankara’daki büfe, bakkal ve market gibi iş yerlerinde bulunan kontörlü sabit hatlar üzerinden sağlandı. Bu hatların kullanımına ilişkin tespitlerin, soruşturmanın önemli dayanakları arasında yer aldığı ifade edildi.

32 İlde Eş Zamanlı Fetö Operasyonu Çok Sayıda Tutuklama

22 şüpheli için karar, 9 ilde eş zamanlı uygulama

Başsavcılık açıklamasına göre gözaltı kararı verilen 22 kişi arasında görevde olan subay ve astsubaylar da bulunuyor. Ayrıca daha önce görevinden ilişiği kesilmiş asker öğrenciler ile daha önce ilişiği kesilmiş ya da emekli askerlerin de listede yer aldığı, bunun yanında 1 aktif kamu görevlisi hakkında da işlem yapıldığı belirtildi.

Ankara merkezli 9 ilde yürütülen eş zamanlı çalışmada 15 kişi gözaltına alınırken, 3 şüpheli için yakalama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. 4 şüphelinin ise yurt dışında olduğunun tespit edildiği bilgisi paylaşıldı. Gözaltındaki şüphelilerin işlemlerinin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ettiği aktarıldı.

Kaynak: Haber Merkezi