Kahramanmaraş’ta yaşanan ve Türkiye’yi derinden sarsan okul saldırısından bir acı haber daha geldi. Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen saldırıda ağır yaralanan 11 yaşındaki Almina Ağaoğlu, tedavi gördüğü hastanede sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Küçük öğrencinin vefatı, ailesini, okul arkadaşlarını başta olmak üzere tüm yurdu yasa boğdu.
Almina Ağaoğlu kurtarılamadı
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu’nda düzenlenen saldırıda çok sayıda öğrenci yaralanmış, olayda can kayıpları yaşanmıştı. Saldırıda başından ağır yaralanan Almina Ağaoğlu’nun hastanedeki tedavisi bir süredir devam ediyordu.

11 yaşındaki Almina, yapılan tüm müdahalelere rağmen sabah saat 05.45’te hayatını kaybetti. Acı haberi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel duyurdu.
Hayatını kaybedenlerin sayısı arttı
Almina Ağaoğlu’nun vefatıyla birlikte saldırıda yaşamını yitiren öğrenci sayısı 9’a yükseldi. Olayda hayatını kaybedenlerin toplam sayısının ise 11’e çıktığı öğrenildi.
Saldırıda yaralanan diğer öğrencilerin tedavi süreci devam ederken, kentte yaşanan acının etkisi sürüyor. Almina’nın vefatı, eğitim camiasında da büyük üzüntüye neden oldu.





