Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşanan silahlı saldırı, bölgede büyük paniğe neden oldu. İddiaya göre, M.Ö. isimli şüpheli, farklı noktalarda silahla ateş açarak çok sayıda kişiyi hedef aldı. Saldırılarda şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, kaçan şüphelinin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

Lokantada başlayan saldırı farklı noktalara yayıldı

Edinilen bilgilere göre olay, Tarsus’a bağlı Kadelli Dörtler Mahallesi’nde başladı. Şüpheli M.Ö.’nün, Sabri Pan’a ait lokantaya gelerek silahla ateş açtığı öne sürüldü. Açılan ateş sonucu işletme sahibi Sabri Pan kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, iş yerinde çalışan Ahmet Ercan Can olay yerinde hayatını kaybetti.

Saldırganın daha sonra araçla kaçtığı ve güzergâhı üzerinde başka kişilere de ateş açtığı belirtildi. Kaburgediği Mahallesi sınırlarında hayvan otlatan Yusuf Oktay ile Yenimahalle sınırlarında evinin yakınında bulunan tır şoförü Abdullah Koca’nın da saldırı sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Korkunç Olay! Silahlı Saldırgan Farklı Noktalarda Ateş Açtı 4 Ölü, 8 Yaralı (1)

Şüpheli helikopter destekli aranıyor

Saldırıların ardından güvenlik güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Şüphelinin yakalanması için helikopter destekli arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Yaralanan 8 kişi ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Tarsus’taki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi