Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşanan su sıkıntıları kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Kastamonu ve Ankara’daki mevcut durum siyasetin de gündemine taşınmaya devam ediyor. AK Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, her iki şehirde yaşanan su sorunlarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Sevgilioğlu’nun değerlendirmeleri, özellikle yerel yönetimlerin kriz yönetimi konusundaki yaklaşımını hedef aldı.
“Sorunun Kaynağı Aynı Yönetim Anlayışı”

Ahmet Sevgilioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kastamonu ve Ankara’da yaşanan su krizlerinin tesadüf olmadığını vurguladı. Açıklamasında, bu sorunların ortak bir yönetim anlayışından kaynaklandığını savunan Sevgilioğlu, şehirlerin uzun vadeli planlama ve kurumsal hafıza eksikliği nedeniyle ciddi risklerle karşı karşıya kaldığını ifade etti.
Sevgilioğlu, özellikle kurumsal birikimin göz ardı edilmesinin, belediyelerin temel hizmetleri sağlama noktasında zafiyet oluşturduğunu belirterek, “Şehirleri yönetirken geçmiş tecrübeleri yok sayan bir anlayış, kaçınılmaz olarak kriz üretir” görüşünü dile getirdi.
Ankara’daki Su Sıkıntısı Gündeme Taşındı
AK Parti Kastamonu İl Başkanı, paylaşımında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Ankara’da yaşanan su sıkıntısına ilişkin değerlendirmelerine de atıfta bulundu. Kastamonulu olan Bakan Yumaklı’nın açıklamalarını etiketleyen Sevgilioğlu, başkentte yaşanan su sorununun da benzer bir yönetim eksikliğinin sonucu olduğunu savundu.

Bu durumun yalnızca teknik değil, aynı zamanda idari bir problem olduğunu ifade eden Sevgilioğlu, altyapı yatırımlarının zamanında ve doğru şekilde planlanmamasının vatandaşları doğrudan etkilediğini kaydetti.
“Bu zihniyet açıkça iflas etmiştir”
Açıklamasında sert ifadelere de yer veren Sevgilioğlu, bazı yerel yönetimlerin sorunlar karşısında yapıcı çözümler üretmek yerine, tehditkâr bir dil kullandığını öne sürdü. Bu yaklaşımın, yaşanan sorunları çözmekten uzak olduğunu belirten Sevgilioğlu, söz konusu anlayışın kamuoyundaki güveni de zedelediğini ifade etti.
Sevgilioğlu, “Kurumsal hafızayı silip şehirleri yönetemez hâle getiren bu basiretsiz anlayış, Ankara’da da Kastamonu’da da yaşanan krizlerin ortak sebebidir.
Millete parmak sallayan, tehdit diliyle beceriksizliğini örtmeye çalışan bu zihniyet açıkça iflas etmiştir” ifadelerine yer verdi.
İLGİLİ HABER





