Kastamonunun Tosya ilçesine bağlı Sofular Köyü’nde görev yapan muhtardan gelen vefat haberi, ilçe genelinde büyük üzüntüye neden oldu. Uzun süredir köy halkına hizmet eden Sofular Köyü Muhtarı Muhittin Zirek, akşam saatlerinde aniden rahatsızlandı.

Evinde Fenalaştı, Sağlık Ekipleri Sevk Edildi

Edinilen bilgilere göre, Muhtar Zirek günün ilerleyen saatlerinde evinde bulunduğu sırada bir anda fenalaştı. Yakınlarının durumu fark etmesi üzerine hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu. Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, Zirek’e ilk müdahaleyi evinde yaptı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen muhtarın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Sağlık ekiplerinin kontrolleri sonrası acı haber ailesine ve köy halkına bildirildi. Muhtarın vefatı, Sofular Köyü başta olmak üzere Tosya genelinde derin bir üzüntüye yol açtı.

Köy Halkı Yasta

Yıllardır muhtarlık görevini yürüten Muhittin Zirek’in, köyün sorunlarıyla yakından ilgilendiği ve vatandaşlarla birebir temas halinde olduğu ifade edildi.

Muhtar Zirek’in ölüm haberinin duyulmasının ardından birçok vatandaş taziye mesajları paylaşırken, yakın çevresi ve mesai arkadaşları da aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Cenaze Programı Açıklanmadı

Hayatını kaybeden Sofular Köyü Muhtarı Muhittin Zirek’in cenazesinin, 14 Şubat Cumartesi günü doğup büyüdüğü Sofular Köyü’nde toprağa verilmesi bekleniyor. Cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedileceği öğrenildi.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre, defin işlemlerine köy halkının yanı sıra Tosya’dan da çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. Muhtar Zirek’in ani ölümü, hem ailesi hem de görev yaptığı köy için büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Tosyalı Abıca