Kastamonu’nun Kuzeykent Mahallesi sakinleri, gece saatlerinde sokaklarda yankılanan motor sesleri ve araç kaydırma hareketleri nedeniyle huzursuz oldu. Bir sürücünün, kontrolsüz şekilde drift atarak hem çevreyi rahatsız ettiği hem de trafik güvenliğini tehlikeye attığı bildirildi.

Trafik Ekiplerinden Hızlı Müdahale

Olayın ihbar edilmesi üzerine harekete geçen Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sürücüyü kısa sürede tespit ederek durdurdu. Yapılan inceleme sonucunda, sürücünün keyfi olarak drift yaptığı kesinleşti.

46 Bin TL Ceza, 2 Ay Ehliyet İptali

Sürücüye, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1-d maddesi kapsamında 46.392 TL para cezası kesildi. Ayrıca ehliyetine 2 ay süreyle el konulurken, kullandığı araç da trafikten men edildi.

Emniyetten Uyarı: Denetimler Artarak Sürecek

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların can ve mal güvenliği için trafik denetimlerinin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Kuralları ihlal eden sürücülere karşı hiçbir tolerans gösterilmeyeceği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi