Karadeniz’de etkisini artıran şiddetli rüzgar ve fırtına, balıkçıları Sinop doğal limanına yönlendirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından bölgedeki balıkçılar güvenli limanda beklemeye başladı.
75 Kilometreye Ulaşan Rüzgar Uyarısı
Sinop Valiliği’nden yapılan açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz genelinde rüzgar hızının saatte 75 kilometreye kadar çıkmasının beklendiği belirtildi. Vatandaşlara ve denizdeki balıkçılara dikkatli olunması çağrısı yapıldı. İki gündür etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle pek çok tekne av faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.
Balıkçılar Limanda Bakım ve Hazırlık Yapıyor
Fırtına nedeniyle denize açılmayan balıkçılar, teknelerini Sinop doğal limanına çekerek bakım çalışmalarına başladı. Balıkçılar, bu sürede ağlarını onarıyor, teknelerinin eksiklerini gideriyor ve yakıt ikmali yapıyor. Ayrıca, hava koşullarının normale dönmesini beklerken ihtiyaçlarını da limanda karşılıyorlar.
Başaoğlu Balıkçılık ekibinden Ümit Yaşar Şener, yeni av sezonuna hazırlık yaptıklarını belirterek, “1 Eylül’de vira bismillah diyerek denize çıktık. Palamutla sezona başlamak istedik ama beklediğimizi bulamadık. Şimdi hamsi sezonu açıldı ve Karadeniz boyunca, İğneada’ya kadar hamsi görülüyor. Hava sert olduğu için limandayız; ağ bakımı, kumanya ve mazot ikmali yapıyoruz” dedi.
Hamsi Bolluğu Yüzleri Güldürdü
Ordulu balıkçı Volkan Aşık da bu yıl hamsi bereketinden memnun olduklarını ifade etti. Aşık, “Denizimiz bu yıl hamsiyle dolu. Hava sert ama biz durmuyoruz. Ağlarımızı onarıp hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Allah herkese bol kazanç versin.” diye konuştu.
Fırtına Sonrası Yeni Av Dönemi Başlayacak
Karadeniz’in sert doğasıyla mücadele eden balıkçılar, hava şartlarının normale dönmesiyle yeniden denize açılmayı planlıyor. Sinop ve çevresinde birkaç gün daha etkili olması beklenen fırtınanın ardından, balıkçıların yeniden “vira bismillah” diyerek av sezonuna devam etmesi bekleniyor.