Samsun’un Atakum ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde, denize girmek için kente gelen üç arkadaşın başına korkunç bir olay geldi. Çorum’dan Samsun’a gelen gençlerden biri boğularak hayatını kaybederken, bir diğeri ise Karadeniz’in güçlü dalgalarına kapılarak kayboldu.
Olayın Ayrıntıları
Edinilen bilgilere göre, Çorum’dan gelen üç arkadaş, yaz mevsiminin sıcak günlerinden faydalanarak Karadeniz’de yüzmek istedi. Ancak gençlerin denize girdiği bölge, dalgaların oldukça güçlü olduğu bir alan olarak biliniyor. Bu nedenle Haşim Arıcı (18) ve Salih Samet Kiraz (17) suda güçlük yaşamaya başladı.
Olayın ardından Haşim Arıcı’nın cansız bedeni sahile vurdu. Arıcı’nın cesedi, gerekli adli incelemelerin yapılması için Samsun Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’na gönderildi.
Kayıp Arkadaş İçin Arama Çalışmaları Sürüyor
Salih Samet Kiraz’ın kaybolmasının ardından, bölgeye Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ekipleri ile dalgıç polisler ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Yetkililer, Kiraz’ı bulmak için denizde yoğun arama çalışmaları yürütüyor.
Sahil güvenlik ve polis ekipleri, özellikle Karadeniz’in bu bölgesinde deniz koşullarının zaman zaman tehlikeli olabileceğini belirterek, vatandaşların uyarılara dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.
Uzmanlardan Denizde Güvenlik Uyarısı
Denizcilik uzmanları, özellikle gençlerin ve yüzme bilmeyenlerin açık denize açılmaması gerektiğini belirtiyor. Karadeniz gibi dalgaların güçlü olduğu bölgelerde ani akıntılar ve sürüklenmelerin ciddi tehlikelere yol açabileceği ifade ediliyor.
Yetkililer, kayıp gencin bulunması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve ailelerin sabırlı olmasını istedi. Ayrıca bu tür olayların önlenmesi amacıyla deniz güvenliği konusunda farkındalığın artırılması gerektiği de uzmanlar tarafından sıkça hatırlatılıyor.