Karadeniz, 17 Mart sabahına depremle başladı. Sabah erken saatlerde Karadeniz Eynesil açıklarında meydana gelen sarsıntı, başta Giresun olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Kısa süreli endişeye neden olan deprem, özellikle kıyı kesimlerinde yaşayan vatandaşların dikkatini çekti. Günün ilk saatlerinde hissedilen sarsıntı sonrası birçok kişi yaşanan hareketliliği takip etmeye başladı.

Depremin saat 06.51’de kaydedildiği belirtilirken, merkez üssünün Karadeniz açıkları olduğu ifade edildi. Sarsıntının büyüklüğü 3.6, derinliği ise 7.3 kilometre olarak ölçüldü. Denizde meydana gelmiş olması nedeniyle etkisinin karada daha sınırlı hissedildiği değerlendirildi. Buna rağmen Giresun’un yanı sıra Trabzon, Ordu, Gümüşhane ve Rize’de de sarsıntının fark edildiği aktarıldı.

4.2 Büyüklüğünde Deprem Korkuttu-1

Kıyı hattında kısa süreli tedirginlik yaşandı

Sabah saatlerinde yaşanan deprem, bazı vatandaşlarda kısa süreli paniğe yol açtı. Özellikle kıyıya yakın bölgelerde yaşayanların bir kısmı tedbir amacıyla evlerinden dışarı çıktı. Sarsıntının kısa sürmesi ve büyüklüğünün düşük seviyede kalması, olası riskin sınırlı olmasında etkili oldu.

İlk değerlendirmelere göre deprem sonrasında herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı. Uzmanlar, bu ölçekteki depremlerin çoğu zaman ciddi hasar oluşturmadığını belirtirken, Karadeniz çevresindeki hareketliliğin yine de dikkatle izlenmesinin önem taşıdığına işaret ediyor. Bölge halkı ise güne beklenmedik bir sarsıntıyla başlamış oldu.

Kaynak: Haber Merkezi