Kastamonu'daki Ilgaz Dağı zirvesinde kar eşsiz bir güzellik yaratırken karın kalınlığı ise şaşırttı.. İşte detaylar..

2165 rakımda Ilgaz Dağı'nda kar güzelliği büyülüyor. Kar yağışıyla birlikte zirvede kar kalınlığı ise 50 santimetre üzerinde ölçüldü.. 

ILGAZ DAĞI ZİRVESİNDEN EŞSİZ KAR MANZARASI VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Özel: 'Amasya’yı Kastamonu’yu alıyorken Samsun’u asla kabul edemiyorum' Özel: 'Amasya’yı Kastamonu’yu alıyorken Samsun’u asla kabul edemiyorum'

Adsız4

ILGAZ DAĞI HAKKINDA BİLGİLER

Ilgaz Dağları, Batı Karadeniz Bölgesi'nin en yüksek dağ kütlesini oluşturan önemli bir doğal özelliktir. Ilgaz Dağı, Kastamonu-Çankırı yolunu 1.875 m'lik bir geçitle aşarak doğu-kuzeydoğu ve batı-kuzeybatı doğrultusunda 50 km uzunluğunda oval bir kütle oluşturur. Büyükhacat Tepesi, 2587 m yüksekliğiyle Batı Karadeniz'in en yüksek zirvesi olup, ikinci zirve Küçükhacat Tepesi ise 2546 m yüksekliğindedir.

Dağın özellikle kuzey kesimleri, Karadeniz üzerinden gelen nemli hava kütlelerine maruz kaldığından, güney yamaçlarına göre daha nemli ve yağışlı bir iklime sahiptir. Bu iklim farklılığı, bitki örtüsünün kısa mesafelerde bile önemli değişikliklere yol açmıştır. Kuzey yamaçlardaki alçak yerlerde meşe ve kayın gibi geniş yapraklı türler görülürken, yüksek kesimlere çıkıldıkça göknar ve sarıçam baskın hale gelir. Güney yamaçlarda ise karaçam baskın ağaç türüdür. Orman üst sınırı 2000-2200 metredir ve bu sınırın üzerinde alpin kuşakta otsu bitkiler yaygındır. Ilgaz Dağları Millî Parkı, flora ve fauna özellikleri bakımından büyük bir öneme sahiptir.

Ilgaz Dağları, adını Hitit metinlerinde "Kaşşu" olarak bulur. Bu zengin doğal özellikleriyle Ilgaz Dağları, bölgenin doğal güzelliklerini koruma açısından önemli bir role sahiptir.