Kastamonu’da bir vefat haberi daha yürekleri burktu. Devrekani ilçesine bağlı Kanlıabat Köyü sakinlerinden, Orman İşletmesinden emekli Ahmet Çırakoğlu’nun eşi Zuhal Çırakoğlu’nun hayatını kaybettiği öğrenildi. Aileyi ve yakın çevresini derinden üzen vefat haberi, köyde ve ilçe merkezinde kısa sürede duyuldu.

Cenaze programı belli oldu

Merhume Zuhal Çırakoğlu’nun cenazesinin 20 Şubat 2026 Cuma günü cuma namazına müteakip Merkez Çarşı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından, köyünde bulunan aile kabristanlığında toprağa verileceği bildirildi. Cenazeye katılacak vatandaşların namaz vaktinden önce cami çevresinde hazır bulunması, defin sırasında yapılacak yönlendirmelere uyması istendi. Cuma günü ilçe merkezinde yoğunluk yaşanabileceği için, özellikle araçla gelecek vatandaşların park ve geçiş konusunda dikkatli olması da önem taşıyor.

Taziye ve başsağlığı mesajları

Vefat haberinin duyulmasının ardından aileye başsağlığı dilekleri iletilirken, cenazeye katılamayanların da taziye mesajlarını uygun bir zamanda paylaşabileceği belirtildi. Köy kültüründe acı günlerinde yalnız kalmamak çok kıymetli görülür. Bu yüzden bir telefon, bir mesaj ya da sessizce edilen bir dua bile “yanındayım” demenin en sade hali oluyor.

Merhume Zuhal Çırakoğlu’na Allah’tan rahmet, başta eşi Ahmet Çırakoğlu olmak üzere ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Kaynak: Devrekani Medya