Taşköprü’ye bağlı Sarıkavak Köyü sakinlerinden, Orman İşletme Müdürlüğü’nden emekli Hasan Korkmaz’ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Korkmaz ailesini ve köydeki yakın çevresini derin bir üzüntüye boğan bu kayıp, Taşköprü’de pek çok kişiye de aynı duyguyu hatırlattı, tanıyan tanımayan herkesin yüreği burkuldu.
Hasan Korkmaz, Sarıkavak Köyü’nden merhum Basri Korkmaz’ın oğlu olarak biliniyordu. Ailesinden alınan bilgilere göre merhumun evlatları Sinan, Kemal, Kenan ve Rukiye Korkmaz, babalarının vefatıyla büyük bir acı yaşadı. Orman teşkilatında yıllarca emek veren, görev yaptığı süre boyunca sorumluluğuyla anılan Hasan Korkmaz’ın emeklilik dönemini de memleketinde sürdürdüğü belirtildi.
Cenaze namazı Yazıhamit Köyü’nde kılınacak
Merhum Hasan Korkmaz’ın cenaze törenine ilişkin detaylar da belli oldu. Merhum Hasan Korkmaz’ın cenazesi 19 Şubat 2026 Perşembe günü Yazıhamit Köyü’nde saat 10.30’da kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. Cenaze namazına katılacak vatandaşların namaz saatinden önce köyde hazır bulunmaları, defin sırasında yapılacak yönlendirmelere uyulması istendi.
Merhum Hasan Korkmaz’a Allah’tan rahmet, başta Korkmaz ailesi olmak üzere tüm yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.





