Kastamonu’da İhlas Vakfı Sıla Erkek Öğrenci Yurdunda kalan üniversite öğrencileri, yoğun ders temposuna kısa bir mola verip Ilgaz Dağı’nda keyifli bir gün geçirdi. Kastamonu Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlenen gezide amaç, gençlerin şehirle bağını güçlendirmek ve sosyal ortamlarını zenginleştirmekti. Yaklaşık 60 öğrencinin katıldığı programın ilk durağı, Kastamonu’nun önemli manevi merkezlerinden Şeyh Şaban ı Veli Külliyesi oldu.

Külliye ziyaretiyle başladı, Yıldıztepe’de devam etti
Külliyedeki gezide Şeyh Şaban ı Veli’nin hayatı ve Kastamonu’nun öne çıkan manevi değerleri öğrencilere anlatıldı. Ardından grup, Ilgaz Dağı’ndaki Yıldıztepe Kayak Merkezine geçti.

Kar manzarası eşliğinde yapılan etkinliklerde öğrenciler hem eğlendi hem de temiz havanın tadını çıkardı. Kayak Merkezi çevresindeki piknik alanında mangal yapan gençler, günü sıcak bir sohbetle noktaladı.

Yurt Müdürü Enis Köklü de öğrencilerin kültürel ve sosyal gelişimine yapılan katkıya önem verdiklerinin altını çizerek, "Öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak temel görevimiz. Ayrıca öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak için faaliyetlerimiz oluyor. Geziler bu tür faaliyetlerimiz arasında yer alıyor. Ayrıca öğrencilerimize yönelik rehberlik, konferans ve kurslarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.





