Yapay Zeka Politikaları Derneği (AlPA) ile Azerbaycan Dördüncü Sanayi Devrimi Analiz ve Koordinasyon Merkezi (4SIM) arasında yapay zeka ekosistemini geliştirmeye yönelik önemli bir işbirliği protokolü imzalandı.

Yapay Zeka Alanında Ortak Adım

Dernekten yapılan açıklamada, Türkiye’nin yapay zeka alanındaki ilk resmi sivil toplum kuruluşu AlPA ile Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren 4SIM’in, iki ülke arasında yapay zeka ekosistemini güçlendirmeye yönelik işbirliği gerçekleştirdiği belirtildi.

Türkiye Ve Azerbaycan Yapay Zekada Güçlerini Birleştirdi 22

Protokol Bakü’de İmzalandı

“Türkiye-Azerbaycan Yapay Zeka Ekosistemini Güçlendirecek İşbirliği Protokolü”, AlPA Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu ve 4SIM Başkanı Fariz Cafarov tarafından, Bakü’de düzenlenen ve bölgenin yenilikçi girişimcilerini bir araya getiren “INMerge Innovation Summit” kapsamında imzalandı.

Küçükşabanoğlu: Yapay Zeka Tüm Dünyanın Gündeminde

Açıklamada görüşlerine yer verilen Küçükşabanoğlu, AlPA olarak Türkiye’nin yapay zeka potansiyelini dünyaya göstermek için son 5 yılda 10’dan fazla yurt dışı seyahati gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yapay zekanın ekonomi, enerji ve eğitim başta olmak üzere yaşamın her alanında dönüşüm yarattığını belirten Küçükşabanoğlu, bu teknolojinin tüm ülkelerin ilgilenmesi gereken stratejik bir konu olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Ve Azerbaycan Yapay Zekada Güçlerini Birleştirdi 1

“Kardeş Ülke Azerbaycan ile Birlikte Güçleneceğiz”

Küçükşabanoğlu, uluslararası işbirliklerinin önemine işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

“Kardeş ülke Azerbaycan'ın öncü dijital dönüşüm kurumu olan 4SIM ile işbirliği protokolü imzalamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu protokol, yapay zeka konusunda iki ülke arasında bilgi paylaşımıyla birlikte yapay zeka alanında ortak girişimler de çıkarmayı hedeflemektedir. Yapay zekanın 2030 yılına kadar oluşturacağı yaklaşık 15,7 trilyon dolarlık pastadan iki ülkenin de payını alarak güçlenmesini sağlamak için birlikte çalışacağız.”

Türkiye Ve Azerbaycan Yapay Zekada Güçlerini Birleştirdi 28

Kaynak: Haber Merkezi