Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde orman yangınlarına karşı toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen “Orman Yangınları Farkındalık Etkinliği” kapsamında Muzaffer Büyükterzi Hatıra Ormanı’nda çevre temizliği yapıldı.

Taşköprü’de Orman Yangınlarına Karşı Bilinç Için El Ele Verdiler (8)

Ormanda hem temizlik yapıldı hem farkındalık oluşturuldu

Etkinliğe Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Dana, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Katılımcılar, ormanlık alanda çöp toplayarak çevre temizliğine katkı sağladı. Programda, ormanların korunması ve yangın risklerine karşı daha duyarlı olunması gerektiğine dikkat çekildi.

Taşköprü’de Orman Yangınlarına Karşı Bilinç Için El Ele Verdiler (9)

Etkinlik kapsamında Muzaffer Büyükterzi Hatıra Ormanı’nda hazırlanan farkındalık resim sergisi de protokol üyeleri tarafından gezildi. Öğrencilerin orman sevgisi ve yangınlara karşı duyarlılığı konu alan çalışmaları incelendi. Program, öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği şarkılarla renkli görüntülere sahne oldu.

Taşköprü’de Orman Yangınlarına Karşı Bilinç Için El Ele Verdiler (6)

Taşköprü’de Orman Yangınlarına Karşı Bilinç Için El Ele Verdiler (10)

Taşköprü’de Orman Yangınlarına Karşı Bilinç Için El Ele Verdiler (11)

Taşköprü’de Orman Yangınlarına Karşı Bilinç Için El Ele Verdiler (1)

Taşköprü’de Orman Yangınlarına Karşı Bilinç Için El Ele Verdiler (2)

Taşköprü’de Orman Yangınlarına Karşı Bilinç Için El Ele Verdiler (3)

Taşköprü’de Orman Yangınlarına Karşı Bilinç Için El Ele Verdiler (4)

Kaynak: Anadolu Ajansı / Hamza Sefa YILMAZ