Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde etkili olan elektrik kesintisi, özellikle tarihi arasta çevresi ve ilçe merkezindeki bazı mahalleleri etkiledi. Vatandaşlar, ani kesintinin ardından durumu Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (EDAŞ) arıza hattına bildirdi.
Arızanın Nedeni Şebeke Kaynaklı
Başkent EDAŞ’ın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, kesintinin nedeni şebeke arızası olarak açıklandı. Yetkililer, kesintinin Merkez, Cumhuriyet, Badem, Saray, Çetmi Yolu ve Yeni Mahalle gibi bölgelerde etkili olduğunu, enerji verilmesi için çalışmaların sürdüğünü duyurdu.
Ekipler Enerjiyi Yeniden Vermek İçin Sahada
EDAŞ tarafından yapılan açıklamada, arızanın giderilmesi için ekiplerin bölge genelinde yoğun mesai yürüttüğü belirtildi. Planlamaya göre, enerji akışının 29 Ekim 2025 saat 15.58’e kadar yeniden sağlanması hedefleniyor.
Vatandaşlar, elektrik kesintisi nedeniyle özellikle iş yerlerinde ve evlerde yaşanan aksaklıkların kısa sürede giderilmesini bekliyor. Yetkililer, arızanın tekrarlanmaması için şebekede bakım ve güçlendirme çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.





