Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde eğitim ortamını sadece derslerle sınırlamayan Fahreddin Paşa Anadolu Lisesi, okul kültürüne sıcak bir dokunuş katan “Çorba Günleri” etkinliğini bu yıl da sürdürüyor. Geleneksel hale gelen buluşmalarda veliler, öğrencilerle aynı sofranın etrafında buluşmanın mutluluğunu yaşarken, okul iklimi de daha samimi ve dayanışmacı bir çerçeveye taşınıyor.

Taşköprü’de ‘Çorba Günleri’ Geleneği Yaşatılıyor (4)

Etkinlik, adında “çorba” geçse de esas olarak paylaşma ve birlikte olma fikrini yaşatıyor. Öğrenciler için küçük görünen bu ikramların, okul aidiyetini ve moral düzeyini artıran önemli bir sosyal bağ oluşturduğu da gözlemleniyor.

Taşköprü’de ‘Çorba Günleri’ Geleneği Yaşatılıyor (3)

Velilerden anlamlı katkı

Okulun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan bilgilendirmede, son etkinlikte bir velinin öğrencilere makarna ve yoğurt ikramında bulunduğu ve bu destek için teşekkür edildiği ifade edildi. Bu tür katkılar, hem öğrencilerin günlük temposuna kısa bir nefes aralığı ekliyor hem de veli-okul iş birliğini görünür kılıyor.

Taşköprü’de ‘Çorba Günleri’ Geleneği Yaşatılıyor (1)

Okul kültürünü güçlendiren gelenek

Çorba Günleri, Taşköprü’de eğitim kurumlarının sosyal yönünü öne çıkaran güzel örneklerden biri olarak dikkat çekiyor. Öğrencilerin birlikte yemek yediği, sohbet ettiği ve kendini okulun bir parçası olarak daha güçlü hissettiği bu etkinliğin, önümüzdeki günlerde farklı ikramlarla devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi