Havanın soğuk olmasına aldırış etmeyen Taşköprü’deki vatandaşlar, hem haftalık ihtiyaçlarını karşılamak hem de kışlık hazırlıklarını tamamlamak için tezgâhlara yöneldi.
Tezgâhlarda Zengin Ürün Çeşitliliği
Pazarın en dikkat çeken yanı sebze ve meyve çeşitliliği oldu. Patlıcan, salatalık ve domatesin kilosu 40 TL’den alıcı bulurken, kırmızı biber 35 TL, havuç ise 30 TL’den satıldı. Fasulye fiyatı 75 TL’yi buldu. Meyveler tarafında ise üzüm 50 TL, elma 50 TL, armut 75 TL ve şeftali 100 TL’den tezgâhlarda yerini aldı. Mandalina ise uygun fiyatıyla vatandaşların tercihleri arasında öne çıktı.
Vatandaşlar Kışa Hazırlanıyor
Alışveriş yapan vatandaşlar, soğuk kış günlerinde sofralarının vazgeçilmezi olan turşuluk sebzeler ve uzun süre dayanabilen meyvelere yöneldi. Esnaflar, ürünlerin bol ve taze olduğunu belirterek fiyatların geçen haftalara göre daha dengeli olduğunu ifade etti.
Taşköprü pazarı, hem yöresel ürün çeşitliliği hem de uygun fiyat seçenekleriyle bölge halkının vazgeçilmez alışveriş noktası olmayı sürdürüyor.