Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107. yıl dönümü büyük bir heyecanla kutlanacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği anlamlı gün dolayısıyla ilçede düzenlenecek programın detayları belli oldu. “Türkiye’nin Gücü Gençliği” temasıyla gerçekleştirilecek kutlamalara tüm vatandaşlar davet edildi.

Program Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak

19 Mayıs 2026 Salı günü düzenlenecek program, saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak çelenk sunma töreniyle başlayacak. Törende saygı duruşunda bulunulacak ve ardından İstiklal Marşı okunacak.

Kutlamalar saat 10.30’da Şehir Stadı’nda devam edecek. Buradaki programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, öğrenciler tarafından şiirler okunacak. Ayrıca spor gösterileri, halk oyunları gösterileri, ödül töreni ile yapay çiçek ve geri dönüşüm sergisi açılışı gerçekleştirilecek.

Yağış olursa program salona alınacak

Yetkililer, yağışlı hava durumunda kutlama programının Mustafa Sıtkı Erkek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda yapılacağını bildirdi. Taşköprü’de 19 Mayıs coşkusunun gençlerin katılımıyla renkli görüntülere sahne olması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi