Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı İncesu Köyü’nde bugün öğle saatlerinde anız yangını çıktı. Yangının kısa sürede büyüme riski nedeniyle, Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri hızla bölgeye sevk edildi.
Ekipler Hızla Müdahale Ediyor
Olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, alevlerin tarım arazilerine ve yerleşim yerlerine sıçramasını önlemek için yoğun çaba gösteriyor. Yetkililer, yangının kontrol altına alınması için güvenlik önlemlerinin alındığını ifade etti.
Anız Yangınlarına Karşı Uyarı
Yetkililer, vatandaşları anız yakarken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle kuru ve rüzgârlı havalarda çıkan anız yangınlarının hızla yayılabileceği ve ciddi risk oluşturabileceği belirtiliyor. Tarım alanlarında çalışan üreticiler, küçük kıvılcımların büyük yangınlara yol açabileceğini unutmamalı ve gerekli önlemleri almalı.
Taşköprü’deki yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürerken, itfaiye ekipleri ve gönüllüler yangının daha fazla büyümesini engellemek için koordineli bir şekilde hareket ediyor. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.