Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bulunan Sekiler Köyü Yaylası Kızılçukur mevkiinde çıkan orman yangını ihbarı, bölgede kısa sürede hareketliliğe neden oldu. Vatandaşlardan gelen ihbarın ardından ilgili ekipler hızla organize edilerek yangın bölgesine yönlendirildi. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların da etkisiyle orman yangınlarına karşı teyakkuz halinde olan ekipler, olay yerine kısa sürede ulaşarak müdahaleye başladı.
Orman ve İtfaiye Ekipleri Koordineli Çalışıyor
Yangına ilk müdahaleyi Tosya Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri gerçekleştirdi. Alevlerin kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar hız kesmeden sürdürülürken, müdahalenin daha etkili olabilmesi adına Tosya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinden de destek istendi.

Bölgede Önlemler Artırıldı
Yangının büyümesini engellemek amacıyla çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, ekipler olası sıçramalara karşı da tedbirlerini artırdı. Ormanlık alanın yapısı ve rüzgarın yönü, müdahale çalışmalarında belirleyici unsurlar arasında yer alıyor.
Gelişmeler Yakından Takip Ediliyor
Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, ekiplerin söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bölgeden gelecek yeni bilgiler doğrultusunda yetkililerin açıklama yapması bekleniyor. Olayla ilgili gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılmaya devam edeceğiz.





