Samsun’un Havza ilçesinde etkili olan sağanak yağış, kısa sürede hayatı olumsuz etkiledi. İlçeden geçen Hacı Osman Deresi’nin taşmasıyla birlikte birçok cadde, sokak ve iş yeri su altında kaldı. Selin en çarpıcı anları ise güvenlik kameralarına yansıdı.
Görüntülerde, sel sularının araçları sürüklediği, iş yerlerinde mahsur kalan vatandaşların ise kendilerini dışarı atmak için büyük panik yaşadığı anlar yer aldı.

Araçlar sel sularına kapıldı
Havza’da etkili olan yoğun yağışın ardından 25 Mayıs Mahallesi, Cumhuriyet Meydanı çevresi, Çay Mahallesi, Bahçelievler ve birçok noktada su baskınları yaşandı. Taşan dereyle birlikte yollar kısa sürede suyla dolarken, güçlü akıntıya kapılan otomobil, kamyon, SUV araç ve ağaçların sürüklendiği görüldü.
Kameralara yansıyan görüntülerde araçların sel sularıyla birlikte metrelerce sürüklendiği ve bazı araçların birbirine çarptığı anlar dikkat çekti. Felaketin boyutu, güvenlik kamerası kayıtlarıyla daha net ortaya çıktı.

Mahsur kalan vatandaşların yardımına kepçe yetişti
Bir başka görüntüde ise sel sularının bir iş yerini saniyeler içinde bastığı anlar yer aldı. İçeride bulunan vatandaşların kapıyı açmaya çalıştığı, su seviyesinin hızla yükselmesi üzerine panikle dışarı çıktığı görüldü.
Dükkandan çıkmayı başaran vatandaşların yardımına kepçe yetişti. Kepçeye alınan vatandaşlar güvenli bölgeye taşınırken, ilçede çok sayıda iş yerinin çamur ve balçıkla kaplandığı öğrenildi.
Sel sonrası bölgede temizlik ve hasar tespit çalışmalarının kurumlar ile gönüllülerin desteğiyle sürdüğü bildirildi.





