Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde gerçekleşen bir askeri araç kazasında Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay’ın şehit olduğunu açıkladı. Bakanlığın paylaştığı bilgilere göre, 24 Mart tarihinde meydana gelen kazada Açay hayatını kaybetti. Olay, görev sırasında yaşanmış olup, şehidin ailesine acı haber hızla ulaştırıldı.

Şehadet haberi, Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Demirkonak Mahallesi’nde yaşayan aileye verildi. Acı haberi alan yakınları ve komşular, babaevine akın ederken, şehidin evine Türk bayrağı asıldı. MSB ve sağlık ekipleri, aileye destek sağlamak için olay yerinde hazır bulundu.

Şehidimiz Var Yusuf Açay Görev Başında Hayatını Kaybetti3

Kazanın yaşandığı bölgede acı hâkim

Doğubeyazıt’ta meydana gelen askeri araç kazası, bölgedeki askerî birlikler tarafından dikkatle inceleniyor. Şehidin görev arkadaşları ve yetkililer, kazanın oluş şekli ve nedenine dair incelemelerini sürdürüyor. Olayın ardından, bölgedeki güvenlik önlemleri ve acil müdahale prosedürleri devreye alındı.

Şehidin ailesine destek ve cenaze hazırlıkları

Acı haberin ardından şehidin ailesi ve mahalle sakinleri büyük üzüntü yaşadı. Yetkililer, aileye hem psikolojik hem de lojistik destek sağlayarak sürecin daha rahat yönetilmesine katkı sağladı. Şehidin cenaze programı ise önümüzdeki saatlerde netleşecek. Yetkililer, cenaze törenine dair tüm hazırlıkların titizlikle yapılacağını belirtti.

Şehidimiz Var Yusuf Açay Görev Başında Hayatını Kaybetti1

Şehit Yusuf Açay’ın görevine vefa

Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay, görev sırasında yaşanan bu elim kazada hayatını kaybetmiş olsa da, milletin güvenliği için gösterdiği özveri ve bağlılık hatırlanacak. Ailesi ve yakınları, şehidin hatırasını yaşatmak için çeşitli anma ve dualar gerçekleştirecek. Bu acı olay, hem bölgedeki hem de ülke genelindeki askerî topluluklarda derin bir üzüntü yarattı.

Toplamda, MSB’nin paylaştığı bilgiler ve aile ile bölge halkının tepkisi göz önünde bulundurulduğunda, şehit Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay’ın hatırası saygıyla anılacak ve görev sırasında yaşadığı fedakarlık unutulmayacak.

Kaynak: Haber Merkezi