Dedeler köyünde geçtiğimiz yaz meydana gelen büyük çaplı orman yangınlarının ardından bölgede ağaç ve bitki temizliği sürüyordu. Temizlik çalışmalarında aktif olarak görev alan orman işçilerinden Zikri Kesikbaş, yanan ağaçları kaldırmak amacıyla traktörünü kullanıyordu. Ancak zincirle ağacı çekmeye çalıştığı sırada zincir bir anda koptu. Bu ani kopma sonrası traktör dengesini kaybederek devrildi ve Kesikbaş altında kaldı.
Kurtarılamadı
Olayı gören diğer çalışanlar, zaman kaybetmeden durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Kısa sürede bölgeye ulaşan sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri, ağır yaralı olarak çıkarılan Kesikbaş’ı hastaneye kaldırdı. Fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Hayatını kaybeden Zikri Kesikbaş’ın cenazesinin, memleketi Sakarya Akyazı’da bulunan Küçücek Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.