Erkek Boks Milli Takımı, Los Angeles 2028 Olimpiyatları'na puan kazandıracak Dünya Challenge Turnuvası’na Kastamonu Kadıdağı Boks Kamp Eğitim Merkezi’nde hazırlanıyor. Milli takım, 10-15 Haziran’da Çekya’da düzenlenecek turnuvada 10 sıklette mücadele edecek.
“Mart Ayından Beri Yoğun Tempodayız”
Milli takım antrenörü Fırat Kılıçoğlu, yaklaşık üç haftadır süren kampın verimli geçtiğini söyledi. Sporcuların performansından memnun olduklarını belirten Kılıçoğlu, “Mart ayından bu yana sıkı bir hazırlık içerisindeyiz. Çekya'da düzenlenecek turnuvaya 10 sıkletle katılacağız. Hedefimiz oradan güçlü sonuçlarla dönmek,” dedi.
Fransa ile Ortak Kamp, Ardından Dünya Şampiyonası
Çekya'daki organizasyonun ardından Fransa milli takımıyla üç haftalık ikili kamp yapılacağını kaydeden Kılıçoğlu, “Hazırlıklarımız sadece bu turnuvayla sınırlı değil. Yıl boyunca Liverpool’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na ve en büyük hedefimiz olan Los Angeles 2028’e odaklandık,” ifadelerini kullandı.
“Olimpiyatlarda Tarih Yazmak İstiyoruz”
Kılıçoğlu, milli sporcuların inancının tam olduğunu belirterek, “Los Angeles 2028’de Türk boks tarihinde iz bırakmak istiyoruz. Takımımıza güvenimiz sonsuz. Onlar da kendilerine inanıyor. Bu motivasyonla çok daha büyük başarılara imza atacağız,” şeklinde konuştu.