AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, kırsal kalkınmaya yönelik önemli bir projeyi kamuoyuyla paylaştı. Uluay, köylerde göç nedeniyle boş kalan orman arazileri ve meraların yeniden değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
"Bir aileye 50 küçükbaş hayvan verildiğinde geçimini sağlayabilir"
Kırsalda yaşamın canlandırılması için yapılan çalışmalara değinen Uluay, şu ifadeleri kullandı:
“Şu anda birçok köylerimizdeki göç nedeniyle araziler, özellikle orman arazileri ve meralar, boş duruyor. Bununla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarda, bir aileye 50 civarında küçükbaş hayvan verildiği takdirde, burada ailenin rahat bir şekilde geçimini sağlayabileceği dile getirildi. Bu fikir açıkçası bizim de kafamıza yattı açıkçası."
Gurbetten Dönecek Vatandaşlara Yeni Fırsat
Projeyle birlikte gurbette yaşayan Kastamonuluların köylerine geri dönerek üretime katılabileceklerini belirten Uluay, şunları kaydetti:
"Belki bu projeyle gurbetten de dönüp 50 civarında koyun ya da keçi alarak köyde yaşamını devam ettirecek hemşehrilerimiz de olabilir. Şimdi aile başına verilecek olan 50 küçükbaş hayvan meselesinin finansmanı üzerinde çalışıyoruz. Bu, uzun vadeli kredi veya hibe şeklinde olabilir."
Finansman Desteği İçin Görüşmeler Sürüyor
Projeye katkı sağlayacak fikir insanlarıyla iş birliği içinde olduklarını belirten Uluay, finansman konusunda destek arayışlarının sürdüğünü ifade etti:
"Bu konuda Kastamonu’nun kalkınmasıyla ilgili kafa yoran fikir insanları da var. Onların da finansman konusundaki destekleriyle, önümüzdeki günlerde inşallah biz bu meseleyi aşmış oluruz."
"Kırsalda hayat yeniden canlanacak"
Milletvekili Uluay, projenin sadece köylerde değil, aynı zamanda gurbetteki vatandaşlar için de yeni bir başlangıç olabileceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kastamonu’nun kırsal yaşamında, özellikle de belki gurbetten dönecek insanlarımızın da bu işi sahiplenmesiyle, birçok aileye 50 civarında küçükbaş hayvan vererek hayatı orada hareketlendiririz diye düşünüyorum. Tabii üzerinde daha çok çalışılması gereken bir proje. Projenin değişik aşamalarında yine bir araya geleceğiz. Şu anda fikir aşamasında olmasına rağmen sizlerle paylaşmak istedik."