Kastamonu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, yer yer devam ediyor. Özellikle İhsangazi ilçesinde etkisini sürdüren yağış, çocuklar için adeta eğlenceye dönüştü. İl genelinde Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, ilçe merkezinde yaşayan çocuklar boş alanlarda poşetlerle kayarak keyifli anlar yaşadı.
Kar Yağışı Yüksek Rakımlarda Etkisini Sürdürüyor
Kentte zaman zaman etkisini artıran kar yağışı nedeniyle ekipler, kapanan yolların açılması ve ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor. Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı yer yer artarken, sürücüler de dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Çocuklar İçin Kar Yağışı Eğlenceye Dönüştü
İhsangazi’de karla kaplanan sokak ve yamaçları oyun alanına çeviren çocuklar, poşetlerle kayarak doyasıya eğlendi. Soğuğa aldırış etmeyen çocuklar, kar yağışının tadını çıkardıklarını ve çok mutlu olduklarını ifade etti.
Karın keyfini çıkaran çocuklardan bazıları, arkadaşlarıyla birlikte saatlerce kayarak eğlence dolu vakit geçirdi. Aileler ise çocuklarını uzaktan izleyerek hem güvenliklerini sağladı hem de mutluluklarına ortak oldu.

Ekiplerin Karla Mücadelesi Devam Ediyor
Kar yağışının etkisini sürdürmesi beklenirken, il genelinde karla mücadele ekiplerinin çalışmalarının kesintisiz devam edeceği bildirildi. Yetkililer, vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını ve dikkatli olmalarını istedi.






