Antalya’nın Alanya ilçesinde meydana gelen orman yangını, hem yerel ekiplerin hem de farklı illerden gelen destek güçlerinin yoğun çabalarıyla kontrol altına alındı. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinden bölgeye gönderilen A-34 ekibi, yangınla mücadele sırasında yalnızca alevlerle değil, aynı zamanda doğadaki canlılarla da ilgilenerek takdir topladı.
Kastamonu’dan Alanya’ya Destek
Alanya Yaylakonak bölgesinde çıkan yangına müdahale için Kastamonu’dan gelen A-34 ekibi, söndürme çalışmalarına aktif olarak katıldı. Zorlu görev sırasında ekip üyeleri, susuz kalan köpeklere su vererek insani yönleriyle de öne çıktı. Bu davranış, yangınla mücadelede görev yapan ekiplerin yalnızca doğayı değil, canlı yaşamını da koruma bilincinde olduklarını bir kez daha gösterdi.
Bakan Yumaklı: “Yangınlar Tamamen Kontrol Altında”
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hem Muğla Köyceğiz hem de Antalya Alanya Yaylakonak bölgelerindeki yangınların tamamen kontrol altına alındığını duyurdu. Bakan Yumaklı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Muğla Köyceğiz ve Antalya Alanya Yaylakonak yangınları; hava filomuzun, kara araçlarımızın ve orman kahramanlarımızın aralıksız mücadelesi sonucunda tamamen kontrol altına alındı. Ormanlarımızı korumak, geleceğimize sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Ormanlarda yangına sebep olacak davranışlardan uzak duralım. Yeşil Vatanımızı cansiparane şekilde savunmaya devam edeceğiz.”
Yangınlarla Mücadelede Kararlılık
Son yıllarda artan orman yangınları, Türkiye’nin doğal zenginliklerini tehdit ederken, Tarım ve Orman Bakanlığı ve yerel ekiplerin koordineli mücadelesi büyük önem taşıyor. Hem havadan hem de karadan yürütülen çalışmalar sayesinde birçok yangın kısa sürede kontrol altına alınıyor. Alanya’daki son yangın da bu iş birliğinin başarılı bir örneği oldu.