Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Bozkurt Orman İşletme Müdürlüğü lokalinde düzenlenen kapsamlı eğitim programıyla personelinin afetlere karşı hazırlık seviyesini artırmayı hedefledi. Program kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Uzmanı Nurten Karameşe ile Sivil Savunma Uzmanı Talat Ülke tarafından deprem ve yangın durumlarında doğru davranış şekilleri anlatıldı.

Deprem Anında Doğru Davranış Eğitimi Verildi
Eğitimin ilk bölümünde, deprem anında uygulanması gereken “çök–kapan–tutun” tekniği ve güvenli tahliye yöntemleri detaylı şekilde anlatıldı. Uzmanlar, afet anında panik yapılmamasının ve planlı hareket etmenin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Yangın Sırasında Müdahale Yöntemleri Anlatıldı
Sunumun devamında, yangın anında doğru müdahale teknikleri, yangın sınıfları ve söndürme cihazlarının kullanım şekilleri uygulamalı olarak gösterildi. Personelin olası bir yangına hızlı ve doğru şekilde müdahale edebilmesi amaçlandı.

Yaralı Kurtarma ve Yangın Söndürme Tatbikatı Yapıldı
Eğitim sonunda personelin bilgi ve reflekslerini pekiştirmek amacıyla yaralı kurtarma tatbikatı ve yangın söndürme uygulaması gerçekleştirildi. Gerçeğini aratmayan tatbikatlarda, ekiplerin koordinasyonu ve acil durum yönetimi test edildi.

Teşekkür Mesajı
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, eğitimin başarıyla tamamlandığını belirterek katkı sağlayan tüm uzmanlara ve personele teşekkür etti. Müdürlük, olası afetlerde hızlı ve bilinçli hareket etmenin kurum çalışma güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.







