Kastamonu’da trafik güvenliğini artırmaya yönelik denetimler hız kesmeden devam ediyor. Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen kapsamlı kontrollerde, hem sürücüler hem de araçlar detaylı şekilde incelendi.
Binlerce Araç Denetlendi

Son yapılan uygulamalarda toplam 1.374 araç ve sürücüsü denetime tabi tutuldu. Trafik kurallarına uyumun artırılması amacıyla gerçekleştirilen kontrollerde, çeşitli ihlaller tespit edildi. Yetkililer tarafından yapılan incelemeler sonucunda 50 sürücüye doğrudan işlem uygulanırken, 702 aracın plakasına ise idari para cezası kesildi.
Ehliyetlere El Konuldu, Araçlar Trafikten Men Edildi

Denetimler yalnızca para cezalarıyla sınırlı kalmadı. Trafik kurallarını ciddi şekilde ihlal ettiği belirlenen 6 sürücünün ehliyetine geçici süreyle el konuldu. Ayrıca, kurallara aykırı durumda bulunan 4 araç otoparka çekilirken, 21 araç da trafikten geçici olarak men edildi.
Daha Güvenli Trafik Hedefleniyor

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin temel amacının trafik güvenliğini sağlamak olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Can ve mal kayıplarını en aza indirmek için denetimlerimizi kesintisiz ve kararlı bir şekilde sürdürüyoruz” ifadelerine yer verildi.
Kastamonu genelinde sürdürülen bu uygulamaların, sürücüler üzerinde caydırıcı bir etki oluşturması ve trafik kurallarına uyumun artırılması hedefleniyor. Özellikle hız, hatalı park ve emniyet kemeri gibi temel ihlallere karşı denetimlerin önümüzdeki günlerde de yoğun şekilde devam edeceği bildirildi.





