Kastamonu genelinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT), sabah saatlerinde başladı. Öğrenciler, üniversiteye giden yolda en önemli aşamalardan biri olan bu sınav için erken saatlerde sınav merkezlerinin yolunu tuttu.

AYT Sınavı Saat 10.15'te Başladı

Ayt Kastamonu (2)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından organize edilen AYT oturumu, saat 10.15'te ülke genelinde olduğu gibi Kastamonu merkez ve ilçelerinde de eş zamanlı olarak başladı. Sınav kapsamında öğrenciler, toplamda 160 soruyla karşı karşıya kaldı. Adaylara bu soruları yanıtlamaları için 180 dakikalık bir süre tanındı. Sınav, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere dört ana alandan oluştu.

Aileler de Sınav Kadar Heyecanlı

Sınavın başlamasıyla birlikte okul bahçelerinde ve çevresinde yoğunluk gözlendi. Birçok veli, çocuklarını sınav öncesinde moral vererek okula uğurladı. Sınav süresince okul önlerinde bekleyen ailelerin heyecanı, sınav salonlarındaki öğrenciler kadar dikkat çekti. Kimi dua ederken, kimi ellerinde su ve atıştırmalıklarla çocuklarının çıkmasını beklemeye başladı.

Sessizlik Hakimdi

Sınav saatinin yaklaşmasıyla birlikte sınav merkezlerinde güvenlik önlemleri artırıldı. Geç kalan öğrenciler için uyarılar yapılırken, sınav salonlarına giriş saat 10.00’da sonlandırıldı. Adayların dikkatini dağıtacak herhangi bir unsurun önüne geçmek için okul çevresinde sessizlik sağlandı.

Üniversite Hayaline Bir Adım Daha

Öğrenciler için kritik öneme sahip olan AYT oturumu, onların tercih edecekleri üniversite ve bölümlerin belirlenmesinde etkili olacak. Kastamonu’da sınava giren binlerce aday, bu oturumun ardından bir adım daha üniversite hedefine yaklaşmış olacak.

Kaynak: Haber Merkezi