Kastamonu’da Ramazan Bayramı dolayısıyla şehit aileleri ve kahraman gazilere yönelik anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi. Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen program kapsamında, şehitlerin emanetleri olan aileler ile gaziler evlerinde ziyaret edilerek bayramları tebrik edildi.
Ziyaretlerde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri devletin her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanında olduğunu bir kez daha vurguladı. Yapılan görüşmelerde hem bayram sevincinin paylaşılması hem de vefa duygusunun güçlendirilmesi amaçlandı.

Bakan Göktaş ve Vali Dallı’nın Selamları İletildi
Ziyaretler sırasında, Mahinur Özdemir Göktaş ile Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın selamları şehit ailelerine ve gazilere iletildi. Yetkililer, devletin her zaman onların yanında olduğunu belirterek Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şehit aileleri ve gazilerin milletin en kıymetli değerleri olduğu vurgulandı. Açıklamada, onların fedakârlıklarının toplumun birlik ve beraberliğini güçlendiren en önemli unsurlardan biri olduğu ifade edildi.

Şehit Aileleri ve Gazilere Vefa Mesajı
Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ziyaretler kapsamında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli ailelerine ve kahraman gazilerimize Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’ın ve Valimiz Sayın Meftun Dallı’nın selamlarını ileterek Ramazan Bayramlarını kutladık. Şehitlerimizin geride bıraktığı emanetler ve gazilerimiz, bu milletin onuru ve gururudur.”

Açıklamada ayrıca, şehitlerin fedakârlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağı, gazilerin ise toplumun baş tacı olduğu vurgulandı.
Rahmet ve Minnetle Anma
Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, açıklamasının sonunda tüm şehitleri rahmet, minnet ve dualarla andıklarını belirterek, gazilere sağlıklı ve huzurlu bir ömür temennisinde bulundu. Yapılan açıklamada, “Ruhları şad, mekânları cennet olsun” ifadeleriyle vefa duygusu bir kez daha vurgulandı.

Bayram vesilesiyle gerçekleştirilen bu ziyaretler, hem şehit aileleri hem de gaziler tarafından memnuniyetle karşılandı ve toplumda dayanışma ruhunu güçlendiren önemli bir adım olarak değerlendirildi.





