Kastamonu genelinde narkotik suçlarla mücadele çalışmalarını sürdüren Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 8-15 Haziran tarihleri arasında kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Uyuşturucu ticareti ve kullanımını engellemeye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında çok sayıda yasa dışı madde ve silah ele geçirildi.
Operasyonda Ele Geçirilen Maddeler Dikkat Çekti
Jandarma ekiplerinin titizlikle yürüttüğü operasyonlar neticesinde önemli miktarda uyuşturucu ve suç unsuru materyal bulundu. Yapılan aramalarda toplam 353 adet sentetik ecza hapı ile birlikte 65 gram kannabinoid katkılı tütün ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu kullanımında kullanılan bir aparat da güvenlik güçlerinin eline geçti.

Operasyonlarda sadece uyuşturucu maddeler değil, aynı zamanda ruhsatsız silahlar da dikkat çekti. Ekipler tarafından yapılan incelemelerde 5 adet ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait 5 adet şarjör ve 1 adet bıçak ele geçirildi. Bunun yanı sıra suç faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilen 8 cep telefonu ve 7 SIM kart da delil olarak muhafaza altına alındı.
9 Şüpheli Gözaltına Alındı: 3 Tutuklu
Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında toplam 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 3 kişi tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderildi.
Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yetkililer, uyuşturucu ile mücadele kapsamında operasyonların aralıksız devam edeceğini belirtti.





