Kastamonu’nun Pınarbaşı Orman İşletme Şefliği sahasında çalışan orman işçisi Nail Artar (63), görev yaptığı sırada talihsiz bir kaza geçirdi. Elmacık köyü mevkisinde tomruk kesimi yaptığı sırada üzerine düşen ağaç nedeniyle ayağı kırılan Artar, olay sonrası büyük acı yaşadı. Aynı ekipte yer alan akrabası Tahir Artar, vakit kaybetmeden durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
Sağlık Ekipleri 20 Kilometre Ormanın İçine Ulaştı
İhbar üzerine harekete geçen sağlık ekipleri, 20 kilometrelik zorlu orman yolunu aşarak yaralı işçiye ulaştı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Artar, ardından Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorlar, kırılan ayağının tedavisini gerçekleştirdi.
Kalp Krizi Nedeniyle Yaşamını Yitirdi
Tedavisi devam ederken aniden kalp krizi geçiren Nail Artar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Artar’ın yaklaşık 20 yıl önce açık kalp ameliyatı geçirdiği öğrenildi.
Son Yolculuğuna Uğurlandı
Hayatını kaybeden işçi, memleketi Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Elmacık köyünde toprağa verildi. İkindi namazı sonrası düzenlenen cenaze törenine Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, ailesi, yakınları ve köy halkı katıldı.
Orman İşçilerinin Zorlu Çalışma Şartları
Yaşanan bu üzücü olay, orman işçilerinin zor ve riskli çalışma koşullarını bir kez daha gündeme getirdi. Yüksek rakımlı ve engebeli arazilerde görev yapan işçilerin, her an tehlike altında çalıştıkları biliniyor. Uzmanlar, bu tür kazaların önlenebilmesi için güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğine dikkat çekiyor.
İLGİLİ HABER