Kastamonu’da 2025 yılının Nisan ayında yaşanan ve kamuoyunda büyük infial uyandıran cinayet davasında yeni bir gelişme yaşandı. 8 aylık hamile eşini öldürdüğü iddia edilen ve ardından yaklaşık 10 gün boyunca aynı evde 1,5 yaşındaki çocuğuyla birlikte cesetle yaşadığı öne sürülen sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Olay, 21 Nisan 2025 tarihinde İnönü Mahallesi Arnavut Caddesi’nde meydana geldi. Bir apartmandan gelen kötü kokular üzerine çevre sakinlerinin ihbarda bulunmasıyla olay ortaya çıktı.

Elif Civil Olayı (4)

Korkunç Gerçek İhbarla Ortaya Çıktı

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar sonrası adrese giden ekipler, Civil ailesinin yaşadığı daireye girdi. İçeride yapılan incelemede 34 haftalık hamile Elif Civil’in cansız bedenine ulaşıldı. Yapılan ilk tespitlerde genç kadının vücudunda 12 bıçak darbesi bulunduğu ve ölümün bu saldırı sonucu gerçekleştiği belirlendi.

Yetkililer, cesedin yaklaşık 10 gündür evde bulunduğunu değerlendirirken olayın zamanlaması ve evde küçük bir çocuğun da bulunması büyük bir trajedi olarak kayıtlara geçti.

Elif Civil Olayı (3)

Şüpheli Baba Çocukla Birlikte Yakalandı

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından geniş çaplı bir çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda, hayatını kaybeden Elif Civil’in eşi Berkan Civil (29), 1,5 yaşındaki çocukları İ.C. ile birlikte Nasrullah Meydanı’nda yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheli, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında “eşe karşı kasten öldürme” suçundan dava açıldı.

Elif Civil Olayı (2)

Mahkemede Ağır Ceza Talebi

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında savcılık mütalaasını açıkladı. Cumhuriyet savcısı, sanığın herhangi bir indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Elif Civil Olayı (5)

Duruşmada sanık Berkan Civil önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek bazı delillerin incelenmesini istedi. Özellikle bir kişinin telefonunun araştırılmasını talep eden sanık, olayları net hatırlamadığını ifade etti.

Sanık avukatı ise mütalaaya karşı savunma hazırlamak için ek süre talep etti.

Elif Civil Olayı (6)

Aile En Ağır Cezayı İstiyor

Duruşmaya katılan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı, savcının mütalaasına katıldıklarını belirterek sanığın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Elif Civil’in ailesi de mahkemeden adaletin en sert şekilde sağlanmasını talep etti.

Duruşma Ertelendi

Elif Civil Olayı (1)

Mahkeme heyeti, sanığın bazı delillerin incelenmesine yönelik taleplerinin dosyaya katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddine karar verdi. Savunma tarafının ek süre istemesi üzerine duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Elif Civil 5

Duruşmanın ardından ise dikkat çeken bir an yaşandı. Sanık Berkan Civil, salona getirilen 1,5 yaşındaki kızını görmek istediğini belirtse de bu talep mahkeme heyeti tarafından uygun bulunmadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı