Samsun’un Havza ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, buğday yüklü bir traktörün devrilmesi sonucu sürücü yaralandı. Olay, ilçeye bağlı Emircik Mahallesi’nde bulunan Sucuğun Pınarı mevkisinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Bayram Yarar (68) yönetimindeki 55 HV 937 plakalı traktör, henüz bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıktı.
Kazanın, traktörün direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesiyle başladığı öğrenildi. Kontrolden çıkan araç yaklaşık 100 metre boyunca sürüklendikten sonra yol kenarındaki tarlaya devrildi. Çevrede bulunan vatandaşların durumu fark etmesi üzerine olay hemen yetkililere bildirildi.
İhbar üzerine bölgeye kısa sürede sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan sürücüye ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Ardından ambulansla Havza Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Bayram Yarar’ın tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun kontrol altında olduğu belirtildi.

Kazayla İlgili Soruşturma Başlatıldı
Yetkililer, kazanın kesin nedeninin belirlenmesi için inceleme başlattı. Olay yerinde yapılan ilk değerlendirmelerde, traktörün yüklü olması ve yol koşullarının kazada etkili olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Ancak kesin sonuçlar yapılacak detaylı incelemenin ardından netlik kazanacak.

Bölgede tarım faaliyetlerinin yoğun olarak sürdüğü bu dönemde yaşanan kaza, çiftçilerin kullandığı tarım araçlarında dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, özellikle yüklü araçların kullanımında hız kontrolünün sağlanması ve yol şartlarının göz önünde bulundurulmasının hayati önem taşıdığını vurguluyor.





