Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirilecek şampiyona öncesinde, takım sporcuları Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi’nde yoğun tempolu bir kampa girdi. Teknik Direktör Haldun Efemgil yönetiminde yürütülen kampta, toplam 34 milli sporcu fiziksel ve teknik hazırlıklarını sürdürüyor. Kamp boyunca sporcuların sağlığı, 3 yıldır milli takımla birlikte görev yapan fizyoterapist Meliha Göçer ile masör Anıl Yalçın tarafından titizlikle takip ediliyor.

Kastamonu'da Kamp Yapan Paralimpik Judocuların Sağlığı Emin Ellerde (5)

Sakatlıklara Karşı Anında Müdahale

Kamp süresince sporcuların en üst fiziksel seviyede kalmaları ve sakatlık risklerinden korunmaları amacıyla sağlık ekibi yoğun mesai harcıyor. Göçer ve Yalçın, antrenman öncesinde sporcuların bandaj ve sargı işlemlerini yaparken, antrenman sırasında yaşanabilecek ani sakatlıklar için hazır bekliyor. Antrenman sonrası ise sporcular, dinlenme sürecinde masaj ve tedavi uygulamalarından geçiriliyor.

Kastamonu'da Kamp Yapan Paralimpik Judocuların Sağlığı Emin Ellerde (7)

Son olarak Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda görev aldığını açıklaayn Göçer, "Orada güzel dereceler elde ettik. Şu an önümüzde dünya şampiyonası var inşallah orada da güzel sonuçlar elde edeceğiz." diyerek şampiyonluk için umutlu olduğunu dile getirdi.

Sporcu Sağlığı İçin Tam Zamanlı Destek

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nın ardından iki milli sporcunun operasyon geçirdiğini belirten fizyoterapist Meliha Göçer, judo gibi temasın yüksek olduğu branşlarda sakatlık riskinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Göçer, “Amacımız, sakatlıkları önceden tespit edip hızlı müdahale ile sporcuları antrenmanlara kazandırmak. Antrenman öncesinde koruyucu bandaj uygulamaları yapıyoruz. Antrenman esnasında ise olası sakatlıklara karşı sürekli hazırlıklıyız. Gün sonunda ise masör Anıl Yalçın sporcuların kaslarını rahatlatırken, ben tedavi süreçlerini sürdürüyorum,” diyerek görevlerinin kapsamını anlattı.

Kastamonu'da Kamp Yapan Paralimpik Judocuların Sağlığı Emin Ellerde (2)

Takım Ruhu ve Sağlık Disiplini Bir Arada

Üç yıldır milli takımda görev yapan Göçer, aralarında kurdukları güçlü bağ sayesinde sağlık ekibi, teknik kadro ve sporcular arasında adeta bir aile ortamı oluştuğunu belirtti. “Her geçen gün gelişen bir yapımız var. Sporcularımız başarıya ulaştığında, bizler de aynı mutluluğu yaşıyoruz,” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Görme engelli sporcularla çalışmanın manevi yönüne de dikkat çeken Göçer, “Başarıları bizim için iki kat anlamlı. Onların azmi, her şeyin önünde. En büyük hedefimiz ise fiziksel olarak en iyi düzeyde, sakatlıksız bir şekilde onları şampiyonaya göndermek,” dedi.

Kastamonu'da Kamp Yapan Paralimpik Judocuların Sağlığı Emin Ellerde (3)

Koruyucu Uygulamalarla Risk Azaltılıyor

Milli takım masörü Anıl Yalçın da, daha önce birçok profesyonel futbol kulübünde görev yaptıktan sonra judo branşında yer almaya başladığını belirtti. "Sağlık ekibi olarak mevcut sporcu sakatlıklarını en aza indirmek ve yeni sakatlıkların oluşmasını önlemek amacıyla koruyucu ve destekleyici çalışmalarımıza devam ediyoruz." İfadelerini kullandı.

Kastamonu'da Kamp Yapan Paralimpik Judocuların Sağlığı Emin Ellerde (1)

Kastamonu'da Kamp Yapan Paralimpik Judocuların Sağlığı Emin Ellerde (4)

Kaynak: AA