Kastamonu’da iş arayan vatandaşları ilgilendiren yeni bir istihdam adımı daha atıldı. Kastamonu İŞKUR ile Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı arasında imzalanan protokolle birlikte, kamusal alanlarda yürütülecek temizlik, bakım ve onarım çalışmalarına destek sağlayacak yeni bir İşgücü Uyum Programı hayata geçirilecek.

İmzalanan protokol, Kastamonu İŞKUR İl Müdürü Zeynep Demir ile Kastamonu İl Jandarma Komutanı Hikmet Uz tarafından resmiyet kazandı. Program kapsamında toplam 15 kişilik kontenjan ayrılırken, sürecin hem istihdama katkı sunması hem de kamu hizmetlerini desteklemesi bekleniyor.

Kastamonu’da Jandarma Için Yeni Personel Alımı Yapılacak (2)

Başvurular 13 Nisan’da başlayacak

İşgücü Uyum Programı’na başvurular 13 Nisan 2026 tarihinde başlayacak ve 17 Nisan 2026 tarihine kadar devam edecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar işlemlerini e-Devlet, ALO 170 ve İŞKUR e-Şube kanalları üzerinden gerçekleştirebilecek.

Kastamonu’da uygulanacak bu programın, iş arayan vatandaşlar için yeni bir fırsat oluşturması beklenirken, kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu destek hizmetlerine de katkı sağlaması hedefleniyor.

Kaynak: Kastamonu İŞKUR İl Müdürlüğü