Kastamonu’da Kurban Bayramı kapsamında yürütülen vekâletle kurban organizasyonu, yıllar içinde artan katılımla dikkat çekmeye devam ediyor. Kastamonu Müftülüğü, hayırsever vatandaşların desteğiyle gerçekleştirilen çalışmalar dolayısıyla bir teşekkür mesajı yayımladı.
Açıklamada, 2023 yılında 1.671, 2024 yılında 1.871, 2025 yılında 2.406 ve 2026 yılında ise 2.338 kurban hissesinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı belirtildi. Bu rakamlar, kentte her geçen yıl artan bir dayanışma kültürünün oluştuğunu ortaya koydu.
“Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” Şiarı
Kastamonu Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, 2026 yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu’nun “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla yürütüldüğü vurgulandı. Organizasyon kapsamında il genelinden emanet edilen kurban hisselerinin, titizlikle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı ifade edildi.

Müftülük mesajında, kurban ibadetinin yalnızca dini bir vecibe olmadığı, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı güçlendiren önemli bir köprü olduğu da hatırlatıldı. Paylaşılan her kurban hissesinin bir sofraya bereket, bir gönle umut ve bir kardeşliğe vesile olduğu belirtildi.
Türkiye Diyanet Vakfı’na Güven Vurgusu
Yapılan açıklamada ayrıca, kurban vekâletlerini güvenle Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet eden Kastamonulu hayırseverlere teşekkür edildi. Vakıf aracılığıyla yürütülen organizasyonların hem yurt içinde hem de yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaşarak geniş bir dayanışma ağı oluşturduğu ifade edildi.
Müftülük, bu güvenin her yıl artarak devam etmesinin, toplumdaki yardımlaşma bilincini güçlendirdiğini vurguladı.
Teşekkür Mesajı ve Dua
Kastamonu Müftülüğü’nün yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:
“Teşekkürler Kastamonu; 2026 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu kapsamında ilimizden emanet edilen kurban hisseleri, ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ şiarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak gönül coğrafyamızda kardeşlik köprüleri kurulmuştur. Paylaşılan her kurban, bir sofraya bereket, bir gönle umut, bir kardeşliğe vesile olmuştur. Vekâletle kurbanlarını güvenle Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet eden tüm Kastamonulu hayırseverlere gönülden teşekkür ediyoruz. Rabbimiz yapılan kurban ibadetlerini, hayır ve hasenatları kabul eylesin.”





