Kastamonu’da 7 Ekim Aksa Tufanı’nın yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen protestoda vatandaşlar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Nasrullah Meydanı’nda bir araya gelen Milli İrade Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş, Filistin halkına destek mesajları vererek uluslararası topluma çağrıda bulundu.
Nasrullah Meydanı’nda Filistin’e Destek Buluşması

Kastamonu’da Filistin’de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinliğin adresi Nasrullah Meydanı oldu. Cuma namazının ardından bir araya gelen Milli İrade Platformu üyeleri ve vatandaşlar, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü askeri operasyonları protesto etti.
Ellerinde Gazze’de yaşanan insani dramı ve saldırıların etkilerini gösteren fotoğraflar taşıyan katılımcılar, meydanda çeşitli sloganlar attı. Gösteri sırasında yükselen “Kahrolsun İsrail” sloganlarıyla Filistin halkına yönelik saldırılara tepki gösterilirken, bölgede yaşanan insani krizin sona ermesi gerektiği vurgulandı.
Etkinlik kapsamında Milli İrade Platformu adına basın açıklamasını TÜGVA Kastamonu İl Temsilcisi Selim Önen yaptı. Önen, açıklamasında Gazze’de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak İsrail’in saldırılarına tepki gösterdi.

Selim Önen: Gazze’deki İnsani Kriz Derinleşiyor
Basın açıklamasında konuşan Selim Önen, Filistin halkının uzun süredir ağır koşullar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. İsrail’in saldırılarında çocukların, kadınların ve yaşlıların da hedef alındığını ifade eden Önen, Gazze’deki sivil yaşam alanlarının büyük zarar gördüğüne dikkat çekti.
Hastanelerin, okulların, ibadethanelerin ve mülteci kamplarının saldırılardan etkilendiğini dile getiren Önen, insani yardımların bölgeye ulaştırılmasında yaşanan sorunların da halkın içinde bulunduğu koşulları daha ağır hale getirdiğini söyledi. Gazze’de ortaya çıkan tablonun yalnızca bölgesel bir mesele olarak değerlendirilemeyeceğini belirten Önen, yaşananların uluslararası hukuk ve insan hakları açısından ciddi bir sınav niteliği taşıdığını kaydetti.
Uluslararası Kurumlara Tepki Gösterdi

Konuşmasında Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşların tutumunu da eleştiren Önen, Gazze’de yaşananların önlenmesi konusunda uluslararası mekanizmaların yeterince etkili olamadığını savundu. Uluslararası toplumun daha güçlü bir tutum sergilemesi gerektiğini ifade eden Önen, sivillerin korunması ve insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması çağrısında bulundu.
Türkiye’nin Filistin halkına verdiği desteğe de değinen Önen, Türk milletinin tarihsel sorumluluk anlayışıyla mazlumların yanında durmayı sürdürdüğünü belirtti. Filistin’de yaşanan acıların sona ermesi için uluslararası kamuoyunun duyarlılığını koruması gerektiğini vurguladı.
Bağımsız Filistin Devleti Çağrısı
Milli İrade Platformu adına yaptığı açıklamanın sonunda tüm dünyaya seslenen Selim Önen, Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Önen, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşması ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulması yönündeki taleplerini yineledi.
Gazze’de hayatını kaybeden sivilleri anan Önen, Filistin halkının yaşadığı acıların unutulmaması gerektiğini dile getirdi. Adaletin sağlanması ve bölgede kalıcı barışın tesis edilmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Önen, uluslararası toplumu Filistin meselesinde daha kararlı bir tutum almaya davet etti.
Kastamonu’daki protesto, katılımcıların Filistin’e destek sloganları ve İsrail’in saldırılarına yönelik tepkileriyle sona erdi. Nasrullah Meydanı’nda gerçekleştirilen buluşmada, Gazze’deki insani krize dikkat çekilirken Filistin halkının haklarına ve bağımsızlık talebine destek mesajları öne çıktı.





