Kastamonu’da hükümlüler ile denetimli serbestlik yükümlülerinin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerden daha etkin yararlanabilmesi amacıyla kurumlar arası iş birliği toplantısı gerçekleştirildi. Kastamonu E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yapılan toplantıda, farklı kurumların ortak çalışma imkanları değerlendirildi.

Cumhuriyet Savcısı Muhammet Emir Gül başkanlığındaki toplantıya Kastamonu E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Seher Aktaşgil, Kastamonu Denetimli Serbestlik Müdürü İlker Öcal, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Abdullah Savaş, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Efkan Dağlı ile Araç Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Koray Ersoy katıldı.

Topluma uyum süreci ele alındı

Toplantıda hükümlü ve denetimli serbestlik yükümlülerine yönelik sosyal, kültürel ve sportif çalışmaların artırılması üzerinde duruldu. Bunun yanında kurumlar arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi ve ortak projelerin daha düzenli yürütülmesi için yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

Denetimli Serbestlik Toplantı (1)

Görüşmelerde, bu faaliyetlerin yükümlülerin topluma uyum süreçlerine katkı sağlayabilecek bir araç olarak ele alınması gerektiği de vurgulandı.

Toplantı, kurumların önümüzdeki dönemde birlikte yürütebileceği faaliyetlerin değerlendirilmesi ve karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi