Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Marangozlar Odası, son günlerde artış gösteren bazı şüpheli satış paylaşımlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Yapılan açıklamada, sosyal medya üzerinden kendilerini Tosyalı marangoz, mobilyacı ya da firma yetkilisi gibi tanıtan bazı kişilerin çeşitli ürünlerin satışını yaptığını öne sürerek insanları mağdur ettiğine dair bilgiler alındığı belirtildi.

Oda tarafından paylaşılan bilgilere göre bu kişiler; kapı, sandalye, ahşap kamp ürünleri, kanepe, dolap ve farklı mobilya türleri üzerinden satış vaadinde bulunuyor. Ancak bu tür paylaşımların önemli bir kısmında resmi kayıt, iş yeri bilgisi ya da güvenilir bir referans bulunmadığına dikkat çekildi. Bu nedenle vatandaşların özellikle sosyal medya üzerinden yapılan alışverişlerde daha temkinli davranması gerektiği vurgulandı.

Kayıtlı esnaf vurgusu yapıldı

Tosya Marangozlar Odası, odaya kayıtlı esnaf ve sanatkârların belirli kurallar çerçevesinde, denetlenebilir ve güvenilir şekilde faaliyet yürüttüğünü hatırlattı. Açıklamada, tanınmayan kişiler ya da kaynağı belli olmayan hesaplar üzerinden yapılan satış tekliflerine karşı dikkatli olunmasının önemine işaret edildi.

Vatandaşların alışveriş yapmadan önce satıcının gerçekten Tosya’da faaliyet gösteren kayıtlı bir esnaf olup olmadığını araştırmasının olası mağduriyetlerin önüne geçebileceği ifade edildi. Şüpheli bir durumla karşılaşılması halinde ise Tosya Marangozlar Odası ile iletişime geçilerek bilgi alınmasının faydalı olacağı belirtildi.

Tosya Marangozlar Odası Başkanı Salim Karabıyıkoğlu imzasıyla duyurulan açıklamada, güvenli alışverişin yerel, bilinen ve kayıtlı esnaf aracılığıyla yapılabileceği mesajı verildi. Yapılan uyarı, hem ilçe halkını hem de sosyal medya üzerinden alışveriş yapan vatandaşları daha dikkatli olmaya davet etti.

Kaynak: Tosyalı Abıca