Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.
Tekin, yapılan son değerlendirmelere göre Cuma ve hafta sonu dar alan yağışlarının görüleceğini, genel olarak ise az bulutlu ve açık havanın etkili olacağını söyledi.
Kastamonu’da Cuma ve Cumartesi günü yağış var
Cuma günü Kastamonu, Karabük çevreleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Kars, Ardahan, Erzurum, Erzincan ve Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkisinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanakların görülebileceğini belirten Tekin, Cumartesi günü de aynı bölgelerde yağışların süreceğini kaydetti.
Pazar günü Kastamonu güneşli
Kastamonu’da hava sıcaklığı Cuma ve Cumartesi günü en yüksek 27, en düşük 8 derece olacak. Hava sıcaklığı Pazar günü ise 31 derece olacak. Kastamonu’da Pazar günü yağış beklenmezken, Pazartesi ve Salı günü de gök gürültülü yağışlar devam edecek.
Toz taşınımına dikkat
Fevzi Burak Tekin, ayrıca Batı Karadeniz bölgesinde toz taşınımı beklendiğini de açıkladı.