Kastamonu’da bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralandığı bıçaklı kavga olayına ilişkin açılan davada ilk duruşma gerçekleştirildi. Tutuklu yargılanan 4 sanık, mahkeme salonunda yaptıkları savunmalarda yaşananlardan dolayı duydukları pişmanlığı dile getirerek hayatını kaybeden vatandaşın ailesine başsağlığı diledi.
Olay Pazaryerinde Meydana Gelmişti
Olay, 13 Aralık 2025 tarihinde Kuzeykent Mahallesi’nde bulunan pazaryerinde yaşandı. İddiaya göre, daha önceden aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Arbede sırasında berber Cihan Çalışır bıçaklanarak ağır yaralanırken, kardeşi Cüneyt Çalışır da darp edildi. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Ancak Cihan Çalışır, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kardeşi ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

Olayın ardından polis ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında M.C.B., H.E.G., V.Y.B. ve Z.C.Ç. isimli 4 şüpheli gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Sanıklar hakkında “kasten öldürme” suçlamasıyla dava açıldı.
Sanıklar Mahkemede Pişmanlıklarını Dile Getirdi

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında sanıklar, müşteki taraf ve avukatlar hazır bulundu. Sanıklar savunmalarında olayın planlı olmadığını öne sürerken, yaşanan gelişmelerden dolayı üzgün olduklarını ifade etti.
Sanıklardan biri, olay günü pazaryerine gittiklerini ve yaşanan tartışmanın kısa sürede kontrolden çıktığını belirterek kendisini savunmaya çalıştı. Başka bir sanık ise bıçakla yaralama eylemini kabul ederek, darbenin öldürme kastı taşımadığını iddia etti ve tahliyesini talep etti.

Diğer sanıklar da kavgayı ayırmaya çalıştıklarını öne sürerken, olayın büyümesinde tarafların karşılıklı etkisi olduğunu savundu. Sanıklar genel olarak olayın istemedikleri şekilde geliştiğini belirterek mahkemeden beraat ya da tahliye talebinde bulundu.
Müşteki ve Tanıklar Farklı İfade Verdi

Duruşmada söz alan müşteki taraf ise sanıkların iddialarını reddederek, saldırının bilinçli şekilde gerçekleştiğini öne sürdü. Olay günü pazaryerine alışveriş amacıyla gittiklerini belirten müşteki, sanıkların ellerinde sopalarla saldırdığını ve kendilerini savunmak zorunda kaldıklarını ifade etti.
Tanık olarak dinlenen bir kişi de benzer şekilde, sanıkların saldırgan tavır sergilediğini ve olay sırasında bıçak ile sopa kullanıldığını gördüğünü belirtti. Tanık, kavgayı ayırmaya çalıştığını ancak ortamın kısa sürede kontrolden çıktığını dile getirdi.
Mahkeme Duruşmayı Erteledi
Taraf avukatlarının da savunmalarının alınmasının ardından mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Ayrıca tutuklu yargılanan sanıkların mevcut durumlarının devamına karar verildi.
Kamuoyunda yakından takip edilen davanın ilerleyen duruşmalarında yeni tanık ifadeleri ve delillerin değerlendirilmesi bekleniyor. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için yargı süreci devam ediyor.





