Bayburt’ta polis ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik operasyon düzenlendi. Narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışma kapsamında esrar ve skunk maddesi ele geçirilirken, olayla bağlantılı olduğu belirlenen 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Narkotik ekipleri çalışma başlattı
Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde uyuşturucu madde kullanımının ve ticaretinin önüne geçmek amacıyla denetim ve saha çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan takip ve değerlendirmeler sonucunda, uyuşturucu madde teminine yönelik çalışma gerçekleştirildi.
Ekiplerin yaptığı operasyonda, 3 paket halinde uyuşturucu madde ele geçirildi. Paketlerde yapılan incelemede 282,82 gram esrar ile 376,14 gram skunk maddesi bulunduğu belirlendi.
2 şüpheli hakkında işlem yapıldı
Operasyon kapsamında M.D. ve İ.Ü. isimli 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, olayla ilgili sürecin emniyet birimleri tarafından sürdürüldüğü öğrenildi.
Bayburt’ta gerçekleştirilen operasyonun, uyuşturucu maddeyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların bir parçası olduğu belirtildi. Özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu ticaretine karşı denetimlerin aralıksız devam ettiği vurgulandı.
Emniyetten mücadele mesajı
Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kentte uyuşturucu tacirlerine müsaade edilmeyeceği ifade edildi. Açıklamada, halkın desteğiyle suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.
Yetkililer, vatandaşların şüpheli gördükleri durumları güvenlik birimlerine bildirmesinin uyuşturucu ile mücadelede büyük önem taşıdığını belirtti. Narkotik ekiplerinin Bayburt genelinde çalışmalarına devam edeceği kaydedildi.





