Kastamonu İl Müftülüğü tarafından 2026 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında anlamlı bir program gerçekleştirilecek. “Camide Hayat Var, Hayatın Kalbi Camide Atar” sloganıyla düzenlenecek mevlid programında, başta Hazreti Muhammed olmak üzere tüm peygamberler, şehitler, geçmişler ve din görevlileri dualarla anılacak.

Kastamonu’da dini ve manevi atmosferiyle önemli bir yere sahip olan Nasrullah Kadı Camii, 7 Ekim 2026 Çarşamba günü özel bir programa ev sahipliği yapacak. Kastamonu İl Müftülüğü tarafından organize edilen Mevlid Programı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla gerçekleştirilecek.

Mevlid Programı Nasrullah Kadı Camii’nde Yapılacak

Kastamonu İl Müftülüğü tarafından yapılan davette, camilerin toplum hayatındaki önemine dikkat çekildi. Camilerin yalnızca ibadet edilen mekânlar olmadığı, aynı zamanda insanların huzur, birlik ve kardeşlik duyguları etrafında buluştuğu önemli merkezler olduğu vurgulandı.

Camiler Ve Din Görevlileri Kastamonu Müftülük (1)

Bu kapsamda düzenlenecek Mevlid Programı, 7 Ekim 2026 Çarşamba günü saat 12.00’de Nasrullah Kadı Camii’nde gerçekleştirilecek. Programın öğle namazından önce yapılacağı bildirildi.

Program kapsamında okunacak mevlid ve gerçekleştirilecek dualarla Hazreti Muhammed (s.a.v.) başta olmak üzere bütün peygamberler, şehitler ve geçmişler rahmet ve minnetle yâd edilecek. Bunun yanı sıra toplumun manevi hayatına katkı sunan din görevlileri de dualarla anılacak.

Kastamonu İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın anlam ve önemine uygun olarak düzenlenecek programa vatandaşları davet etti. Yapılan açıklamada, vatandaşların programa katılımından duyulacak memnuniyet ifade edildi.

“Camide Hayat Var, Hayatın Kalbi Camide Atar” Mesajı

2026 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında belirlenen “Camide Hayat Var, Hayatın Kalbi Camide Atar” sloganı, camilerin sosyal ve manevi yaşamdaki rolüne dikkat çekiyor.

Hafta boyunca camilerin toplumdaki birleştirici yönünün yanı sıra din görevlilerinin yürüttüğü hizmetlerin de hatırlanması ve takdir edilmesi amaçlanıyor. Bu doğrultuda Kastamonu’da gerçekleştirilecek mevlid programının da vatandaşların yoğun katılımıyla manevi bir buluşmaya dönüşmesi bekleniyor.

Prof. Dr. Metin Yurdagür Kastamonu’da Konferans Verecek

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Kastamonu’da düzenlenecek etkinlikler mevlid programıyla sınırlı kalmayacak. Aynı gün vatandaşlara yönelik önemli bir konferans da gerçekleştirilecek.

Camiler Ve Din Görevlileri Kastamonu Müftülük (3)

Prof. Dr. Metin Yurdagür’ün katılımıyla düzenlenecek konferansta “Cami ve Sosyal Hayat” konusu ele alınacak. Camilerin toplum üzerindeki etkisi, sosyal hayatla ilişkisi ve insanların manevi yaşamındaki yeri üzerine değerlendirmelerin yapılacağı konferansın vatandaşlar açısından önemli bir buluşma olması bekleniyor.

Konferans, 7 Ekim 2026 Çarşamba günü saat 14.00’te TDV Kastamonu Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

Kastamonu İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenecek hem Mevlid Programı’na hem de “Cami ve Sosyal Hayat” konulu konferansa vatandaşları davet etti. Gün boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle camilerin manevi hayatın yanı sıra sosyal yaşam içerisindeki önemine de dikkat çekilmesi hedefleniyor.

Muhabir: Mustafa Balcı