Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesinde yaşanan talihsiz bir av kazası, bölgede büyük üzüntüye neden oldu. Edinilen bilgilere göre, ava çıkan bir kişi henüz netlik kazanmayan bir nedenle silahın ateş alması sonucu ağır şekilde yaralandı. Olay, doğa sporları ve avcılıkla ilgilenen vatandaşlar arasında güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.
Av Sırasında Kazara Silah Ateş Aldı

Olayda yaralanan kişinin Burak Köseoğlu olduğu öğrenildi. Av faaliyeti sırasında yaşanan kazanın, nasıl meydana geldiğine dair resmi makamlarca net bir açıklama yapılmazken, silahın kazara ateş almış olabileceği üzerinde duruluyor. Vücuduna isabet eden kurşun nedeniyle ağır yaralanan Köseoğlu’nun durumu olay anında çevrede bulunanlar tarafından fark edilerek yetkililere bildirildi.
İlk Müdahale Doğanyurt’ta Yapıldı
Ağır yaralı olarak Doğanyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Burak Köseoğlu’na burada ilk tıbbi müdahale yapıldı. Doktorların değerlendirmesinin ardından hastanın durumunun ciddiyeti nedeniyle Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verildi. Sevkin ardından Köseoğlu’nun tedavisi uzman ekipler tarafından yoğun şekilde sürdürülüyor.

Acil 0 Rh Negatif Kana İhtiyaç Var
Aslen İnebolulu olduğu öğrenilen Burak Köseoğlu’nun hastanedeki tedavisi devam ederken, sağlık ekipleri tarafından acil 0 Rh (-) negatif kan ihtiyacı olduğu açıklandı. Yetkililer, uygun kan grubuna sahip olan ve kan bağışında bulunabilecek vatandaşların en kısa sürede iletişime geçmesini istedi.
Kan verebilecek kişilerin 0536 653 49 79 numaralı telefon üzerinden yetkililerle irtibat kurmaları talep edildi. Yapılacak kan bağışının, yaralının tedavi sürecinde hayati önem taşıdığı vurgulandı.
Yetkililer, kazayla ilgili detayların netleşmesi için inceleme başlatıldığını bildirirken, Burak Köseoğlu’nun sağlık durumuna ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor.





