Kastamonu’da bir banka şubesine ait ATM’ye balyozla zarar veren şahıs, polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olay, şehir merkezinde bulunan Topçuoğlu Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir banka şubesinin önünde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, 48 yaşındaki C.Ö. isimli kişi, söz konusu ATM’den para çekmek istedi. Ancak işlemini gerçekleştiremeyen şahıs, bir süre cihazın başında bekledi. Para çekememesi üzerine ATM’nin bulunduğu noktadan ayrılan C.Ö, kısa bir zaman sonra tekrar olay yerine geri döndü.

Balyozla Cihaza Zarar Verdi

Kastamonu Sinir Krizi Atm (3)

Şüpheli, geri döndükten sonra yanında getirdiği balyozla ATM’ye vurmaya başladı. Sert darbelerle cihaza zarar veren şahıs, çevrede bulunan vatandaşların ve banka çalışanlarının dikkatini çekti. ATM’nin dış yüzeyinde maddi hasar oluşurken, olay güvenlik kameralarına da yansıdı.

Banka personeli, yaşanan durumu vakit kaybetmeden polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, çevrede güvenlik önlemi alarak şüpheliyi kısa sürede tespit etti.

Polis Ekipleri Harekete Geçti

Kastamonu Sinir Krizi Atm (1)

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, balyozla ATM’ye zarar verdiği belirlenen C.Ö.’yü gözaltına aldı. Şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürülürken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. ATM’de oluşan hasarın boyutunun belirlenmesi için banka yetkililerinin teknik çalışma yaptığı öğrenildi.

Yetkililer, kamu malına zarar verilmesinin ciddi bir suç olduğunu hatırlatarak, benzer olayların önlenmesi adına güvenlik kameralarının ve ihbar mekanizmasının önemine dikkat çekti.

Soruşturma Devam Ediyor

Gözaltına alınan şahsın ATM’ye neden zarar verdiğiyle ilgili soruşturma sürerken, olayın kasıtlı mı yoksa anlık öfke sonucu mu gerçekleştiği araştırılıyor.

Olayla ilgili adli sürecin devam ettiği ve şüphelinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı