AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, “Devletimiz ve AB finansmanıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'mız ile Kastamonu Belediyesi işbirliğinde titiz bir süreç sonunda 2022 yılında örnek bir proje olarak hayata geçirilen 'Kastamonu Atık Su Arıtma Tesisi' ile ilgili halkımızın tepkisini yerinde dinledik” dedi.
Gömeç Köyü Sakinlerinin Kirlilik Şikayetleri
Ekmekci, tesise komşu Gömeç Köyü sakinlerinin bölgede oluşan kirlilikten rahatsız olduğunu ve “sürekliliği olan çözüm” talep ettiklerini ifade etti. Milletvekili Ekmekci, “Sorun zaten sadece tesise komşu köylerimizin değil; tüm Kastamonu'nun meselesi” diye ekledi.
Devletin Çevre ve Sağlık Konusundaki Kararlılığı
Milletvekili, çevre kirliliği ve toplum sağlığını tehdit eden hiçbir unsurun kabul edilmeyeceğini vurgulayarak, “Devletimiz çevre kirliliğine ve toplum sağlığını bozan hiçbir etkene izin vermez; çözer. Müsterih olalım …” ifadelerini kullandı.
Yerinde İncelediler
İnceleme çalışmalarına AK Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Şenol Kızılabdullah da katıldı.